VisitOdense

Du er her

Velkommen til Odense – Fyns eventyrlige hovedstad

H.C. Andersen
Odense er H.C. Andersens fødeby, og det har sat sit præg. Her er to museer, masser af eventyrinspirerede skulpturer samt en sightseeingrute mærket op med fodspor. Og det er ikke mange, der tager hjem igen uden at have taget en selfie med Andersen selv på Sortebrødre Torv.

Events
Der sker noget i Odense – hele året. I løbet af året har vi masser af events – store og små, lokale og internationale. Kom f. eks til Blomsterfestival, se H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby, HCA Festivals, Odense Internationale Filmfestival, H.C. Andersen Marathon, Denmark Open i badminton i efterårsferien, H.C. Andersen Julemarked i december og mange andre. På vores hjemmeside kan du se en liste over de store årligt tilbagevendende begivenheder under Events.

Nyt i 2017
I 2017 er det sidste chance for at se H.C. Andersens Hus i sin nuværende udformning – lige straks begynder vi at bygge det nye eventyrhus, der åbner i 2020. I mellemtiden vil man kunne se noget af udstillingen i det, der i dag er Carl Nielsen Museet.

Desuden har Tidens Samling 25-årsjubilæum, og det fejrer de med en kæmpestor udstilling, der viser bredden af deres effekter.

I foråret åbner Bymuseet Møntergården deres nye udstilling Histotoriet, som de selv kalder for Fyns fedeste børnemuseum – det skal blive spændende at se, hvad det indeholder. Også Jernbanemuseet har en stor nyhed i år. I juni åbner et stort udendørs lære- og legeområde med titlen ”På sporet af historien”.

www.visitodense.dk

I løbet af foråret åbner også det genopbyggede Carlslund – nu bliver det igen muligt at kombinere en sejltur på Odense Å med en frokost på den idylliske Restaurant Carlslund.