Hanstholm Bunkermuseum

Du er her

Besøg Hanstholm Bunkermusem, og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig.

Under 2. Verdenskrig opførtes i Hanstholm Nordeuropas stærkeste fæstning som et led i Hitlers “Atlantvold”. Da krigen sluttede dækkede den et areal på 9 km² og havde en besætning på mere end 3.000 mand. Besøg den enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de mægtige 38 cm kanoner. Batteriet i Hanstholm skulle sammen med et tilsvarende batteri i Kristiansand kunne spærre indsejlingen til Skagerrak for engelske skibe. Oplev den enorme museumsbunker, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede.

Se også de mange interessante udstillinger i bunkeren. Ved bunkeren er opført en ny og smuk udstillingsbygning, som i 2002 blev indviet af Dronning Margrethe II. Bygningen rummer en spændende udstilling om “Atlantvolden”s historie og våben.

I cafeteriet kan man om sommeren indtage en let frokost. Museumsbunkeren er i dag omgivet af fredfyldt natur, hvor man kan nyde den medbragte madkurv. Glem ikke at tage en tur gennem en del af batteri-området med det gamle ammunitionstog, som kører gennem nogle af batteriets store bunkere.

Åbningstider: 1. februar - 31. oktober kl. 10.00 - 16.00. Juni, juli og august kl. 10.00 - 17.00.
Det gamle ammunitionstog kører hver dag i sommermånederne eller efter aftale.

Kontaktinformation

Adresse: 
Molevej 29
7730 Hanstholm
Telefon: 
+45 9796 1736

Overnatning i nærheden